SEAT a inceput sa produca ventilatoare pentru salvarea pacientilor COVID-19 la uzina din Martorell. Dispozitivul a fost aprobat de organizatia spaniola pentru medicamente si medicamente pentru studii clinice. Productia zilnica va fi ajustata in functie de necesitati pentru a nu crea o penurie in depozite. Compania va lucra pentru a ajunge la un volum de 300 de unitati pe zi pe linia de productie SEAT Leon.

Dispozitivul, numit OxyGEN, a fost dezvoltat de Protofy.xyz sub supravegherea Dr. Manuel Puig Domingo (Institutul de Investigatii Germans Trias y Pujol), Dr. Oriolo Estrad (Spitalul Germans Trias i Pujol) si Dr. Joseph María Nicolas (Spitalul Clínic) in ultimele doua saptamani.

Carsten Isensi, presedinte si vicepresedinte al Finantelor si IT al SEAT, a declarat: „In ciuda lipsei echipamentului medical, acesti pasi sunt prioritari si necesari pentru o companie cu facilitati mari de productie precum SEAT. Orice ajutor este crucial in lupta impotriva COVID-19 “. Dispozitivele de ventilatie mecanica sunt fabricate pe linia de productie SEAT Leon si au motoare stergatoare adaptate. Fiecare dispozitiv are mai mult de 80 de componente electronice si mecanice si, de asemenea, este supus controlului calitatii si sterilizarii ultraviolete.

Vicepresedintele SEAT pentru productie si logistica Dr. Christian Wollmer, care conduce proiectul, a declarat ca „cooperarea este acum cea mai importanta, impreuna putem satisface nevoile centrelor medicale. „La fabricile SEAT, avem capacitati de productie semnificative si in aceasta situatie trebuie sa le folosim in beneficiul societatii spaniole.”

Vicepresedintele SEAT, Luis Comas, a subliniat ca „acest proiect nu ar fi fost posibil fara sprijinul organizatiei spaniole pentru medicamente si produse medicale, participarea personala la procesul directorului organizatiei si al ministrului sanatatii Spaniei.”

SEAT se angajeaza sa ajute furnizorii de servicii medicale si profesionistii pentru a ajuta la reducerea raspandirii COVID-19. SEAT lucreaza si la alte proiecte care vor fi anuntate atunci cand vor trece testele medicale necesare. O echipa de profesionisti in domeniul productiei, medicamentelor, logisticii si controlului calitatii a lucrat indeaproape in ultimele doua saptamani pentru a aduce viata acestor proiecte.

Ventilator COVID Seat

SEAT lansează un ventilator la uzina Martorell