Exista cel putin 15 localitati in judetul Arad cu mai putin de 50 de locuitori, ma gandesc sa merg acolo si sa filmez vara asta.  Satul Dumbrava, din comuna Pleșcuța este la doar 104 km de resedinta judetului, evident nu pe drumul european DN 7 ci pe cel judetean 79 A. Este plasat pe locul unu dupa numarul de locuitori permanent, cu impresionanta cifra de  49! Ma mut eu acolo daca gasesc o casa ieftina, sa fiu cu numarul 50 si poate primesc o medalie. Nici nu ar fi prea rau, daca vrei sa traiesti in padure ( DA, mai are Romania si paduri, chiar daca asta mira pe multi ).

Localități din județul Arad cu mai putin de 100 de locuitori

Mai aproape de Arad, adica la doar 77 de km se afla localitatea Virișmort, unde salasuiesc doar 47 de locuitori. Adica cu doi mai putini decat in Dumbrava, aici ar trebui sa ne mutam 3 persoane ca sa ajungem la jumatate de suta de locuitori. Va pun si o poza din zona, luata de pe Google Maps. Mai ciudat este ca in Cuiaș din comuna Săvârșin – da mai, unde statea regele candva, au ramas doar 38 de locuitori. Aceasta localitate e pe drumul principal ( cum s-ar spune ), dar este la 92 de km de centrul administrativ al judetului.

Tot in estul judetului Arad gasim si satul Văsoaia, cu 33 de locuitori, la jumatate fata de acum 10 ani. Nu departe ( de zona slab populata zic ) si la peste 90 km de Arad gasim satul Mustești, la fel de slab populat. Totusi e departe de zona mai dezvoltata a judetului, ma gandesc ca pana si o paine este greu sa-ti cumperi in zona aia. Mergem spere centru si ajungem la Camna, la doar 60 de km de Arad. Nici aici nu sunt prea multi locuitori, desi am vazut ca sunt case destul de asezate. Iar in Iercoșeni mai sunt 32 de persoane, ma intreb cat ar costa o casa aici ( nici macar nu am pretentia sa fie locuibila! ).

Daca ne indepartam si ajungem la 125 de km de locul de plecare ( evident municipiul Arad ) ajungem la Leștioara, unde te asteapta 29 de locuitori, nici macar nu cred ca poti face doua echipe de fotbal satesc cu ei! Interesant est eca nu am gasit sa fie nici macar drum pana in centrul localitatii ( ma refer la unul cu asfalt, evident! ). Lista e mai lunga, daca o sa am timp si rabdare o sa o completez, doar daca chiar sunteti curiosi de numele localitatilor mici si foarte mici din judetul nostru.