Aradul este primul judet liber de coronavirus din Romania, asta dupa ce acum ceva timp era judetul cu cele mai multe cazuri din tara. Era evident sa fie asa cand lumea venea in valuri in tara. Doar ca aici autoritatile au facut tot ce trebuie ca situatia sa nu degenereze, ba mai mult, sa se poata ajunge la un numar minim de imbolnaviri. Ieri au fost externati si ultimii pacienti care au suferit de COVID in judetul Arad. Daca in restul tarii numarul de cazuri sunt in crestere, ei bine – in Arad de doua saptamani nu a fost depistat niciun caz nou de imbolnavire!

Aradul este primul judet liber de coronavirus din Romania

Nu o sa va vina sa credeti, dar DSP Arad a incalcat legislatia ca sa poata ajunge azi la zero infectii cu COVID 19. Dar nu va ganditi ca nu au respectat carantina, di de exemplu au facut teste fara sa mai astepte indicatii de sus. DA, au facut mii de teste in zonele rezidentiale, dar si in centrele sociale. Au fost depistati majoritatea celor care au fost atinsi de virus. Au fost internati sau izolati, dupa caz. Acum se vad rezultatele.

Fara a mai astepta indicatii de la centru, aradenii s-au pus pe treaba si au eradicat in doua luni toate focarele. Pentru ca asta e baza de unde trebuia plecat peste tot. Plus evident, respectarea distantarii sociale, purtarea mastilor, etc. S-au efectuat peste 16.000 de teste – deci nu exagerat de multe, dar exact acolo unde trebuia. Un numar considerabil de cadre medicale au fost implicate in combaterea pandemiei: 1074.

Iata deci ca daca esti consecvent si stii ce ai de facut se poate scapa de COVID. Dar atat autoritatile cat si populatia trebuie sa conlucreze, pentru ca acum sa putem fi siguri ca nu ne mai paste valul doi. Nu ne culcam pe o ureche, suntem in continuare vigilenti.

COVID Arad

Aradul este primul județ liber de coronavirus din Romania