In contextul actual Vama Nadlac 2 a deviat traficul de autoturisme la vechea vama de pe DN7, lasand la acest punct de trecere a frontierei doar TIR-urile. Evident ca acest lucru va ajuta la ajungerea marfurilor mai rapid in tara, insa la Vama Nadlac 1 s-au format cozi imense. Schimbarea se datoreaza vizitei ministrului sanatatii. Kilometri intregi au fost acum vazute la intrarea in Nadlac. Locuitorii sunt nemultumiti. Nici soferii nu sunt foarte incantati, multi vin din Italia si Spania, dupa zeci de ore de mers, asteptari in Ungaria, nici acasa nu e mai bine.

Autoturismele deviate la Vama Nadlac 1

Cei care vin in tara cu masina mica sunt grupati cate 10 si sunt insotiti pana la domiciliu. Predarea se face de catre politie din judet in judet. Nemultumirea locuitorilor din Nadlac este de inteles, doar ca nu prea sunt variante pentru a fluidiza traficul. La Nadlac 2 se intra pe 10 benzi, in cateva zeci de minute TIR-urile ies din vama. Sa speram ca pentru sarbatorile de Pasti nu vom vedea iarasi cozi la vama, dar cei care nu au ce face, au ramas fara loc de munca si/sau locuinta sau banii necesari inchirierii, nu au ce face si sunt nevoiti sa se intoarca acasa.

Cine doreste poate urmari si reportajul de la TV Arad, noi vom continuta sa monitorizam situatia pentru a ajuta lumea sa se informeze in legatura cu intrarea in Romania din Ungaria. Inainte de a pleca catre tara este bine sa va informati si sa nu alegeti punctele de frontiera aglomerate. Poate ca drumul este mai lung catre alte vami, dar decat sa stati cate 10 ore si sa asteptati sa tranzitati, poate e mai indicat sa ocoliti putin si sa ajungeti acasa mai repede.

Vama Nădlac aglomerata

Autoturismele deviate la Vama Nădlac 1