Daca aruncam un ochi la cecinii nostri din Caras Severin, sau mai exact la statiunea Baile Herculane, stam si ne intrebam daca suntem dusi cu capul sau doar ne prefacem. Probabil ca ne place sa ne laudam ca acum cateva sute de ani Baile Herculane erau un fel de Karlovy Vary al Romaniei – desi evident facea parte din Imperiul Habsburgic, dar azi aceste locuri au ajuns o ruina si nimeni nu e tras la raspundere, nici macar cei ce s-au imbogatit de pe urma locului.

Baile Herculane sau mostenirea de care ne batem joc

Incredibil dar adevarat, despe BAile Herculane am vazut repoirtaje la Romania te iubesc, sunt anchete deschise si in lucru la DIICOT, dar lucrurile treneaza din 2001  – iar azi suntem in 2017! Zona este intr-o continua degradare, nici drumurile nu se mai repara,  aici evident lipseste Teldrumul, cu siguranta – casele par si ele intepenite in timp, iar statiunea arata ca dupa razboi. Dar minunea exista: sunt inca hoteluri si asezaminte baneare care functioneaza, lumea vine si sta pe unde poate sa-si oblojeasca oasele.

Un pic peste sase mii de locuitori sunt in comuna, oare nu se gaseste niciunul sa puna pe picioare o afacere turistica? A, desigur de apele din zona nu te poti atinge, caci sunt proprietate privata! A cui? Nimeni nu stie, se judeca si se cerceteaza de ani buni, dar se pare ca guvernul are alte treburi mai urgente, nu conteaza ca pierdem pe zi ce trece miliarde de euro! Cineva insa incaseaza si incaseaza bine se pare! Cineva zice ca vorbim de prejudicii de 40 de milioane de euro, oare cine s-a imbogatit in acesti ani?

Baile Herculane