Pana nu demult, aerul conditionat era vazut ca un lux disponibil doar celor mai privilegiati din societate, insa astazi se gaseste in cadrul oricarei cladiri, fie de birouri, fie de locuinte, in centrele comerciale, dar si in mijloacele de transport in comun. Cu alte cuvinte, aceste sisteme au devenit o parte esentiala a vietii noastre, pe toata perioada anului. In schimb, cei care se expun perioade foarte lungi de timp la aceste temperaturi scazute, pot avea probleme de sanatate, motiv pentru care aerul conditionat trebuie sa fie folosit cu moderatie.

Beneficiile aerului conditionat

Un sistem de aer conditionat ieftin cumparat de la Eastshop aduce mai multe beneficii si ne face viata mai usoara. Aceste sisteme sunt mult mai accesibile in ziua de azi, atat din punct de vedere financiar, cat si prin faptul ca se gasesc intr-un numar ridicat de magazine. In primul rand, acesta controleaza temperatura unui spatiu, atat la locul de munca, cat si acasa, astfel ca verile vor fi mult mai usor de suportat. De asemenea, este controlata calitatea aerului, fiind eliminate insectele, praful si alergenii, aspect foarte important deoarece se previn problemele respiratorii.

Temperaturile mai mici inseamna si mai putina transpiratie, ceea ce reduce riscul deshidratarii, iar eliminarea polenului este foarte importanta pentru cele mai multe persoane alergice. Daca un sistem de aer conditionat este instalat in mod corespunzator si utilizat in cele mai bune conditii, respectand cerintele producatorului, atunci durata sa de viata va fi de peste 10 ani.

De retinut

Spatiile in care se utilizeaza aerul conditionat trebuie ventilate periodic, iar instalarea trebuie sa se faca doar de catre un specialist. Mententanta dispozitivului reprezinta un alt aspect important, si nu trebuie omisa de catre utilizatori. Temperatura ideala dintr-o incapere este intre 21 si 25 de grade, in timp ce procentul umiditatii ar trebui sa se situeze intre 60% si 70%.

aer conditionat

Beneficiile aerului conditionat