Hai sa va zic unde sa va reparati un Seat Alhambra in Arad, pentru ca eu sunt unul din soferii unui astfel de autoturism, iar acum doua zile am descoperit ca nu imi mai merge climatizarea. Am verificat singur daca am freon, este. Cand am schimbant compresorul, radiatorul si filtrul de aer la clima? Acum cateva luni, in martie. Cum am ramas fara? Acum doua zile, cand mergeam la Arad dupa ceva provizii, am descoperit ca sufla aer din ce in ce mai cald. Asa ca acum am nevoie de un Service Auto chiar in Arad. Vineri am sa merg de dimineata la cei de la ROMIRA Service Arad ( telefon 0744577785 ) sa le verific serviciile ( spun ca se ocupa in special de climatizare auto ).

Service auto Arad – reparatii clima SEAT Alhambra, schimbat freon in instalatie

compresor-aer-conditionat-seat-alhambra Sincer sa fiu am stat fara aer coditionat la Seat Alhambra timp de patru ani, vara era dezastru dar iarna era ok. Sotia m-a convins sa platesc 400 de euro si sa schimb totul, mai bine nu o faceam! Daca reusesc sa dau de cei de la ROMIRA Service Arad, promit sa va zic cum au decurs treburile. Un electrician a zis ca apu sel pe direct si nu cupleaza compresorul, eu ma cam indoiesc ca s-a dus, sau poate ca se poate repara rapid ( precis mecanic nu are nimic, dar oare electric ce poate fi? ).

Va arat mai jos schema de fuctionare a aerului conditionat la un Seat Algambra 1,9 TDI, desi evident ca e aceiasi schema indiferent de masina ( prevazuta cu climatizare, climatronic, bizone ). Unde vedeti cifra 1 si litera A, avem compresorul, la 2 -B avem condensorul,  la C dezumidificatorul, acum la D ar putea fi probleme electrice, avem senzorul de presiune, la G este evaporatorul si I-ul reprezinta  ventilatoarele din habitaclu. Au mai ramas la F supapa de expansiune si la E orificiul de mentenanță (presiune înaltă).

Aer conditionat atomobil