Daca vorbim de Gheorghe Turda care este “singurul general dintre artistii tarii si singurul artist dintre generali” ar trebui sa zicem ca a reusit sa ia doua pensii, ajungand la un total de 8.500 delei lunar, dupa ce a dat in judecata Ministerul de interne. In anul 2015 a iesit la pensie de la Ministerul de interne din functia de sef al Directiei de Cultura. Aici a avut un venit cumulat de “doar” 2500 de euro lunar, iar acum pensia sa a ajuns la 1.900 de euro, desi initial era in jumatate.

Gheorghe Turda are doua pensii in suma de 8500 de lei

Multora li se pare ca este cam mare pensia, doar ca ea se acorda in functie de contributia la bugetul de pensii, deci el a donat o suma proportionala cu venitul sau de 2.500 de euro pe luna, acum are dreptul sa primeasca si banii inapoi. Pana in 2015 a lucrat, deci a iesit la pensie legal, chiar daca pensia este destul de mare. Desi Gheorghe Turda este ardelean de-al nostru, s-a mutat in Campina si mai are o casa in Bucresti.

Pentru cine nu stie Gheorghe Turda a primt bani din doua parti, sub forma de salatriu sau venit lunar – de la Minsiterul de Interne si de la asociatia profesionala la care era membru. Cum din fiecare parte platea contributii la pensie, este evident dreptul sau de a primi pensie echivalenta si proportionala cu contributiile platite. Alta discutie este daca ne convine noua, daca este un personaj iubit sau apreciat de toti!

Gheorghe Turda

Gheorghe Turda are doua pensii in suma de 8500 de lei