In Romania avem cateva exemplare de Sequoia, dar numai unul creste in mod natural in padure. Daca vrei sapl vezi mergi in Parcul Semenic, o sal gasesti repede, are peste 45 de metri inaltime si aproape sase metri in diametru! Deci este mai inalt ca un bloc cu 10 etaje, de fapt este mai inalt decat jumate din Intercontinental, care are 77 de metri! Varsta sa a fost estimata la 200 de ani, dar cine poate sti cu exactitate?

Ghici in ce padure se afla singurul Sequoia din Romania

Putini sunt cei ce stiu ca la noi in Romania avem cateva exemplare de Sequoia, de exemplu in comuna Rogojel avem un exemplar, in Măderat din judetul Arad mai avem unul si mai gasim Sequoia in Romania chiar si la Baile Herculane. Deci daca vrei sa vezi un arbore secular, ce depaseste orice inchipuire si pe care il gasim de obicei in padurile din nordul Americii, mergi sa vezi exemplarul din Muntii Semenic. Cei mai fericiti sunt cei din Oradea, ei au la gradina botanica trei exemplare de Sequoia gigantici!

Daca mergeti la Baile Herculane o sa vedeti un exemplar tanar de Sequoia, de doar 30 de metri inaltime si nici doi metri in diametru. Cele doua exemplare de la Arad sunt mai mari, au depasit 35 de metri si au o circumferinta ce depaseste cinci metri! O adevarata minunatie de copac, eu zic ca cel putin noi ce traim in zona ar trebui samergem sa-i vedem! Sper ca v-am facut o surpriza placuta si ca veti merge sa vizitati cel putin odata in viata arborii de Sequoia ce traiesc in Romania!

Sequoia in Romania

Ghici in ce padure se afla singurul Sequoia din Romania