Romania se afla de cateva zile sun cod rosu de canicula si de inundatii, nu face exceptie nici judetul Arad. In cateva localitaticum ar fi Sebis, Buteni, Almas, Taut, Barsa, Archis, Dieci, Chisindia, Dezna, Carand, Moneasa si Ignesti din judetul Arad se semnaleaza grindina de dimensiuni medii si posibil mari, averse care vor cumula 45-50 l/mp. Asadar ne asteapta vremuri grele vara aceasta, pe de o parte va trebui sa udam ca sa salvam ceva din plantatii, pe de alta parte in anumite zone apa va face ravagii.

Inundatii de proportii in judetul Arad

In comuna Dezna peste 30 de gospodarii au fost inundate, iar cei din Buhani au avut si ei aceiasi problema in 15 gospodarii. Puhoaiele au distrus curtile si au avaiat casele. Pentru a preveni alte dezastre pompierii au stat in zona toata noaptea. O familie a fost salvata de acestia din calea apelor. Dupa retragerea apelor din localitati a fost reluata alimentarea cu energie electrica si localnicii s-au intors la gospodarii sa evalueze pagubele si sa reia viata de la inceput.

Dupa potop vine canicula, meteorologii anunta ca temperaturile vor depasi frecvent 32 – 35 de grade Celsius. In acest moment avertizarile de inundatie sut inca active. Intemperiile vor mai dura cel putin cateva zile, zilnic fiind posibile alte calamitati.

 Pentru moment, rămân în vigoare atenţionări de inundaţii. 13 bazine hidrografice din 32 de judeţe sunt, până în această după-amiază, sub cod galben de inundaţii şi depăşiri ale cotelor de atenţie. Potrivit hidrologilor, vor creşte debitele mai ales pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Argeş şi Neamţ. Rămân în vigoare şi atenţionările legate de Dunăre, vizată de coduri portocalii şi galbene pe aproape toată lungimea fluviului în ţara noastră.

Inundații Arad

Inundații de proporții în județul Arad