Orasul Seini din Maramures are cel mai ieftin curent, cel putin cand vine vorba de cel folosit de autoritatile locale. O econimie imensa se face astfel, bugetul local fiind acum disponibil pentru alte cheltuieli mai utile obstei. Asta dupa ce ani la rand era cunoscut ca unul dintre cele mai poluate orase din Maramures, da ce zic eu – din tara. Asa ca pe bani europeni, ca pe ai nostri nu se face niciodata nimic, s-a trecut la folosirea biogazului pentru a genera energie electrica. Ieftina!

Orasul Seini din Maramures are cel mai ieftin curent din zona de nord a tarii

Iata ca dispar o gramada de probleme din orasul Seini, odata cu gunoiul provenit de la animale, care acum nici macar nu mai trebuie aruncat la zeci de kilometri cu cheltuieli enorme. Despre miros localnicii spun ca a disparut, eu cred ca s-a mai estompat, nu dispare el cu una cu doua, dar macar se poate respira in oras.

Factura pe care primaria o platea lunar pentru iluminatul public era de peste 40.000 de lei. In plus, dispar si cheltuielile legate de depozitarea tonelor de deseuri.

Gabriela Tulbure, primarul orasului Seini

NU zic ca nu se poate face asta mai peste tot in Romania, poate ca si la Arad, poateca odat asi odata vom plati mai putin pe energia electrica, sau se va pune in functiune pentru uz gospodaresc o linie de curent la jumatate de pret – ca in Ungaria! Sau poate ne aud fratii de peste prut, in Republica Moldova, asa ar mai scapa si ei de dependenta fata de gazul rusesc, dar na – noi vorbim, scriem dar cine sa auda sau sa citeasca la Chisinau?

Orasul Seini din Maramures

Orasul Seini din Maramures are cel mai ieftin curent