Anul acesta Olimpiada de vara a insemnat pentru Romania si romani mai mult depresie decat bucurie, poate si pentru ca dupa cinci zile de concurs nu aveam nicio medalie, nu zic de aur, dar macar de bronz. Am oscilat intre codasi si locul patru, dar ieri echipa de scrima a Romaniei a invins in finala China, ba mai mult a trecut de Rusia si SUA ( cam greu aici, la un punct diferenta ). Tecau a facut si el minuni la tenis, deci mai avem sperante, desi zilele ramase sunt putine, iar prestatia noastra sub medie.

Prima medalie la Olimpiada de la Rio este de aur, echipa de scrima a invins China

Sa ne bucuram, cele patru fete din echipa de scrima a Romaniei au luat prima medalie pentru tara noastra in ziua a cincea, dar Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au facut minuni, desi sincer de fiecare data cand diferenta scadea ma temeam de ce este mai rau.  A fost sa fie bine, am batut mar chinezoaicele, dupa ce le-am dat clasa rusoaicelor si am terminat la limita cu americancele. A fost sa fie un meritat loc 1, o medalie de auri pentru echipa.

Scorul din finala la scrima spune multe, 44 la 38, o diferenta de sase puncte care dovedeste clasa sportivelor noastre. Este a patra medalie a spadasinelor noastre, incepand din 1968. Nu e mult, dar nici putin, iar la mondiale si europene am mai suflat medalii din fata marilor echipe, deci se poate! Sa vedem ce ne rezerva urmatoarele trei zile de Olimpiada, poate inca o medalie de aur?

Medalia de aur la scrima

Prima medalie la Olimpiada de la Rio este de aur, echipa de scrima a invins China