Se pare ca Romania a pierdut lupta cu COVID-ul dupa ce s-a dat prima relaxare si mai ales dupa decizia CCR-ului legata de neconstitutionalitatea autoizolarii sau carantinei obligatorii. Imediat ce Curtea Constitutionala a dat liber la mersul hai-hui, numarul de imbolnaviri a crescut brusc, ajungandu-se la un maxim istoric: dupa 555 de infectati am ajuns la 614 de persoane noi infectate. Deja nu mai pare o gluma, chiar daca poate s-au facut mai multe teste, etc. Numarul alarmant de cazuri, au fost confirmate 30.789 de cazuri deja, pune Romania pe lista rosie a tarilor cu risc ridicat. Austria deja lasa romanii doar sa tranziteze fara carantina, iar Ungaria vrea sa inchida jumatate din punctele de trecere.

PSD versus PNL si COVID-ul

Mai tineti minte cum PSD-ul striga sus si tare ca nu mai vrea restrictii? Ei bine, s-au razgandit: acum propun detasarea medicilor in timpul starii de alerta, cei care vor fugi din carantina sau izolare vor fi bagati in carantina instituționalizata pe cheltuiala proprie, mai pe scurt au ajuns la vorba PNL-ului. Acum se va da un sens legii privind carantina si izolarea, conforma cu normele internationale, ca sa nu se mai ajunga iar in stituatia de acum.

Totodată, izolarea prevede separarea fizică a persoanelor afectate de o boala infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen, la domiciliu sau într-o unitate sanitară, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament pe baza consimțământului persoanelor si numai daca acest tratament se impune, în scopul vindecării și  reducerii gradului de contagiozitate.

Sa urmarim c eva urma, pana azi inca Aradul se mentine fruntas in lupta cu COVID-ul, iar asta se datoreaza seriozitatii cu care trateaza populatia masurile de prevenire a imbolnavirilor. Clar ca nu e roz totul, dar e mult mai bine ca in restul tarii!

9 iulie