Un timisorean se pare ca a luat-o inaintea aradenilor si are deja o ferma care foloseste energia geotermala pentru a incalzi serele sale ( evident ca si locuinta ). Evident ca pentru a merita investitia a folosit o suprafata de sere de 6.000 m², dar acum mai primeste si de la stat 3.000 de euro recompensa ca iese de timpuriu cu rosiile pe piata romaneasca. Daca mai faci si agricultura bio – ecologica, fara chimicale ca ingrasaminte, eu zic ca esti pe drumul cel bun.

Serele incalzite cu energie termala pot deveni o afacere in judetul Arad

Granita de vest a Romaniei este locul unde energia geotermala este prezenta peste tot, nu trebuie decat sa o folosesti. Sincer sa fiu, cred ca merita investit, pentru ca daca ai dubii ca-ti vei scoate banii pentru incalzirea casnica, pentru agricultura in maxim doi ani ai rezolvat problema! Daca se folosesc pompe de caldura iesi la jumatate cu pretul energiei termice, ce-i drept ai nevoie de o investotie de aproximativ 2.500 – 3.500 de euro. Dar cu energia geotermala, adica apa calda din pamant, iesi mult mai bine!

Din pacate din ceea ce stiu este nevoie sa se mearga la Apele Romane si la ANRM pentru a avea dreptul sa folositi apa termala de adancime. Romania est ea treia tara ca potential geotermal din Europa, cele mai bune zone fiind Bihor si Timis, evident ca nimeni nu uita de Baile Felix, nu-i asa? Nu ajungem noi ca Islanda, unde 80% din energie este geotermala, dar avem un potential imens. Daca vrei sa investesti in viitorul tau si al familiei tale, energia geotermala este ideala pentru a fi independent pe viata!

Încălzire geotermala Arad

Serele încălzite cu energie termala pot deveni o afacere în județul Arad