Acum 10 ani cand cazul comunei Nadas din Judetul Arad a fost prezentat la televizor, caz unic prin care se retroceda sotilor Coltei 90% din satul cu pricina, prin semnaturi false pe acte de mostenire, cu concursul a doi din tre cei trei judecatori ce au pecetluit soarta satenilor – care nici macar nu stiau in faza initiala ca au pierdut satul cu totul, cu biserica, cimitir, strazi si paduri.

Cazul retrocedarii din comuna Nadas elucidat in sfarsit dupa 10 ani de procese

Evident ca nici-o retrocedare fictiva nu ar fi fost posibil ain Romania fara jocul murdar al judecatorilor si avocatilor, asa a fost si in cazul Nadas, cand prin documente falsificate – vezi si cazul caselor lui Iohannis – sotii Alexandru şi Viorica Colţeu au pus mana pe o avere colosala. Numai de la APIA au primit cate 800.000 de euro anual. Iar procesul a durat 10 ani, satenii au luptat cum au putut, fiind sprijiniti doar de ocolul silvic, parte si el in acest proces.

 Anul 2006 a insemnat finalul de cursa in aceasta lupta, cand la Curte de Apel din Timişoara s-a facut in sfarsit dreptate. Dar cine le da satenilor inapoi anii de nesiguranta si suferinta? Oare notarul Vlai Adrian ce a primit pentru a falsifica documentele ce au stat la baza acestui bizar jaf la drumul mare? Cum ar fi sa primesti si tu in jur de 8.700 de hectare de păşune, pădure şi teren arabil? Dar sa speram ca acesta este doar inceputul, vom recapata inapoi terenurile retrocedate abuziv [ si cladirile ]!

Cazul - Nadaș - Arad

Cazul retrocedării din comuna Nadaș județul Arad elucidat in sfârșit după 10 ani de procese