Traim timpuri moderne, dar pline de stress, in care la ordinea zilei este expresia “Nu am timp”. Am ajuns sa o repetam automat, ingradind si limitand totul in jur. Bunicile si mamele noastre, generatiile de femei care s au nascut inca in timpul razboiului si mai apoi,in anii ’50, gateau cu drag si constiincios. Cu toate lipsurile acelor vremuri dar cu bunatati din gradina,reuseau sa compuna mese echilibrate.

Timp pentru a manca =Timp pentru a trai

Carnea era pentru duminica, iar in timpul saptamanii supele copilariei usoare, pline de culoare si vitalitate . Clatite parfumate, gogosi pudrate si mere coapte ne faceau zilele sarbatoare. Astazi cumparam grabiti mici gustari, umplem randurile de la fast fooduri , neglijand efectele nefaste. In goana dupa nimic ,dorim din ce in ce mai multe lucruri,uitand ca noi avem nevoie de energie si o anumita calitate a vietii pentru a le putea produce si a ne bucura de realizari.

Am inlocuit mica gustare de acasa a copilului de scoala cu banuti..si din pacate copiii vor alege la fel de neinspirat,o mancare ispititoare dar total nesanatoasa. Am primit in dar, fiecare, aproximativ 80 de bilioane de celule inteligente si perfect functionale. Am reusit sa le dereglam pe toate , prin stilul haotic si dezordonat in care mancam si traim.
Scopul articolelor mele este sa va constientizez ca este momentul schimbarii.
Restart your minde, Renew your life” este titlul conceptului meu despre sanatate si ceea ce eu doresc sa fac in cabinetul meu.
Daca doriti sa castigati timp pentru voi si familii,daca doriti sa deveniti eficienti intr o lume ineficienta , daca doriti o calitate a vietii , va invit la sanatate .
Suntem ceea ce mancam. “Sanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica” mentiona Hipocrate, iar Dita von Teese spunea ca “frumusetea are legatura cu sanatatea“.
Sanatatea vine din interior .Alimentatia are rolul principal in aceasta ecuatie.
Va invit la un Program de sanatate zilnica
In Cartea Ieremia se mentioneaza atat de frumos,un mesaj de iertare si iubire,,Iata ,ii voi da vindecare si sanatate , ii voi vindeca si le voi deschide un izvor bogat in pace si credinciosie (36_3)

Luminita Catana

Mâncare sănătoasă

Timp pentru a manca =Timp pentru a trai