Undeva, in trecut, noi oamenii am pierdut pasii spre o hrana si o viata sanatoasa. Dumnezeu a creat lumea cu intelepciune si ne-a daruit bogatie si frumusete infinita, dar noi oamenii nu am pretuit-o indeajuns. Plante si copaci faurite in asa fel incat sa ne ofere adapost si hrana, izvoare sanatoase de apa, ape pline de vietuitoare. Cu siguranta frumusetea acelor vremuri nu va mai fi si cu greu ne mai putem bucura de tot ce am primit in dar.

Alimentatia Biodinamica si viata de zi cu zi

Luminita CatanaViata tumultoasa pe care o ducem ne impiedica sa vedem felul in care Dumnezeu ne vorbeste,prin ciripit de pasari,atingeri de fluturi sau bubuit de tunet. Cautam false bucurii si suntem distructivi.
Incercam sa impresionam pe cei din jur,sa ne construim o asa zisa siguranta, uitand de noi si propria familie.
Nu avem timp pentru propria persoana sau familie, incercam sa impresionam pe oricine,uitand de noi. Mancam pe fuga, dormim pe fuga, ne crestem copii pe fuga. Traim intr-o lume in care tot ce ne dorim se afla impachetat in rafturi. Chiar si APA pe care o cumparam, plina de substante chimice si conservanti, din sticle de plastic. Ambalajale stralucitoare ne atrag si cumparam fara sa citim ce se ascunde dincolo de ambalajul colorat.
Si noi, oamenii,suntem de prea multe ori mai mult un ambalaj colorat decat un continut pretios.
Traim intr o lume in care totul se intampla cu un apasat pe buton …Clic-lumina, Clic-spalat haine, un suc proaspat…clic-lumina, deplasare ..clic..admiratie…cu un clic..obtinem convorbiri , scurte si seci..fara continut.
Tigla casei sau faianta de la baie, curtea interioara sau masina au mai mult pret decat propria sanatate…investim mai mult in pavele decat in vitamine si hrana sanatoasa.
Mi este dor de intalniri adevarate,de fiori si emotii traite in timp real. Alimentatia este de plastic si sentimentele traite virtual… comunicarea cu Dumnezeu ingreunata de tehnica, desi Dumnezeu nu are nevoie de o retea Wi Fi sa ne na poata auzi si vedea..punem pret pe nimic si adevarata frumusete nu pretuieste mai nimic..
Mi-as dori din toata inima ca rubrica de nutritie sa trezeasca in dumneavoastra dorinta de schimbare, sa va faca oarecum cunostinta cu propriul corp si sa va faca sa va revizuti atitudinea..
Sa va doriti sa traiti sanatos, sa iubiti ceea ce sunteti si ce faceti.. sa schimbati atitudinea si sa realizati ca adevarata iubire nu este la un clic distanta,ca sanatatea nu poate fi redresata prin clic..ca relatiile si familiile nu pot fi intretinute cu un simplu click..
Misiunea mea de “mesager ratacitor prin lume” este sa va constientizez despre importanta sanatatii corporale, emotionale si mentale .

Luminita Catana, nutritionist, terapeut antistress, RESET si Therapeut Bowen

psihicul omenesc

Alimentația Biodinamica si viata de zi cu zi