Majoritatea romanilor plecati la munca in Italia, dar si cei stabiliti permanent acolo au inteles ca legea trebuie respectata, chiar si cand nu prea are logica pentru tine sau incalca cumva dreptul tau la libera exprimare – sa-i zicem asa, desi aici este vorba de cu totul altceva. patru romani sunt acum cercetati si mai mult ca sigur ca vor suferi consecintele, pentru ca au taiat porcul de ignat in Italia! Au vrut europenii sa ne interzica si noua in tara sa mai practicam acest ritual, dar nu a mers. Insa in Uniunea Europeana nu mai merge cu asa ceva.

Traditii romanesti in Italia sub lupa carabinierilor

Cei patru romani din orasul Anzio au fost reclamati de vecini ca sacrifica porcul de Craciun, incidentul fiind imediat preluat si in presa din peninsula. Legile italiene sunt stricte in ceea ce priveste animalele, iar la porc prevad asomarea lui inainte de a fi sacrificat. Asadar pe langa faptul ca nu s-au respectat legile cu privire la igiena si siguranta, acum cei patru romani plus un italian sunt cercetati de legea italiana.

Recunosc ca nici mie nu-mi plac multe traditii europene, de la coride si pana la bataia cu rosii – aici cred ca mai bine le dadeau unor cantine, dar nu ne intreaba nimeni pe noi cum sa faca in tara lor. Asadar si romanii nostri ar fi trebuit sa-si aduca aminte ca sunt in italia si nu in Romania, unde porcul se sacrifica de ignat. ca de obicei, suntem mereu pe prima pagina in Uniounea Europeana, de cele mai multe ori cu conotatii negative.

Tradiții de Crăciun

Tradiții românești in Italia sub lupa carabinierilor