Primaria din Bucuresti a gasit o metoda prin care sa scape de firmele romanesti – de fapt singura firma din Romania care produce tramvaie, Astra Arad. A impus o limita minima a cifrei de afaceri: 280 de milioane de lei pe ultimii trei ani. Fara sa se gandeasca sa scoata din interdictie si producatorii, ca ei clar nu pot fi intermediari sau firme capusa. Dar asa-i in tara asta, de ce sa fie bine daca poate sa fie si rau, nu-i asa? Asdar cele 100 de tramvaie de la Bucuresti vor fi aduse din import, ca si asa avem prea multa valuta in tara asta, nu mai zic de locuri de munca.

Astra Arad exclusa de la licitatia din Bucuresti

Tramvaiele romanesti au plecat la Galati, dar la Bucuresti nu prea au cautare, asa crede doamna Firea ca trebuie sa organizeze licitatiile. Pana la urma de ce sa iei ceva bun autohton, daca poti importa mai scump si eventual si cu ceva parandarat? Luata la intrebari, primaria dincapitala a tacult malc, pentru ca inca nu s-a desemnat castigatorul. Evident ca nu prea are ce spune, mai ales ca deja tramvaiele aradene circula prin tara, s-a vazut ca-si merita banii.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 14 februarie 2019, nu ar fi o minune sa vezi ca vine cu oferta o firma din afara dar care va lua tramvaiele de la Arad [ exclus am zice noi, cine sa vrea sa ne faca noua un bine? ]. O fi madam Firea la cutite cu PSD-ul [ sau doar cu Dragnea? ], dar aici a scazut cu cel putin 10 puncte din 10 in fata romanilor!

tramvai romanesc

Astra Arad exclusa de la licitația din București