Cu sau fara legatura cu infiintarea Aliantei vestului, grupul Grupul Sogefi investeste la Oradea intr-o noua fabrica auto, dupa ce au analizat mai multe locatii posibile. Sa nu ne imbatam cu apa rece, decizia a venit dupa ce grupul italian ajutor de stat în valoare de 104 milioane de lei. Asadar inca o investitie in vestul tarii, in Ardeal, locuri de munca si evident venituri la bugetul de stat. Salariul mediu brut in judetul Bihor era in vara acestui an de 3.661 lei, adica netul a fost de 2.195 lei/persoana. Deasemena rata somajului s-a situat in jurul cifrei de 2%.

Grupul Sogefi investeste la Oradea intr-o fabrica auto

Recunoastem ca am fi vrut ca investitia sa se faca la Arad, mai ales ca avem deja legatura directa cu autostrazile ce strabat Europa, dar se vede ca nu a fost acesta criterilul principal pe care l-a avut in vedere grupul Sogefi.  Nu ne ramane decat sa ne bucuram pentru vecinii nostri din Bihor si sa speram ca ne va veni si noua in curand randul la investitii majore in oras si/sau judet.

Statul a decis sa acorde ajutoare de stat in valoare de 1,6 miliarde de lei mai multor firme, iar industria auto a fost printre principalii beneficiari. Asfel pe lanfa italienii de la Sogefi au mai primit ajutoare si cei de la Dacia, cei de la Swoboda Sibiu SRL si Martur Automotive Seating and Interiors SRL. Nu avem date economice care sa ne permita sa analizam care vor fi beneficiile totale ale Romaniei dupa acordarea acestor ajutoare, dar cu siguranta ca pentru piata muncii din Romania va fi un impuls demn de luat in seama.

Investiție în Oradea

Grupul Sogefi investește la Oradea într-o fabrica auto