Aradul alaturi de Oradea, Cluj Napoca si Timisoara au format Alianta Vestului, o forma de organizare nestatala cu scopul de a atrage mai multe fonduri europene. Asadar ce este Alianta Vestului? In primul rand este o forma de asociere intre orase, nu intre judete sau teritorii din Romania. Asadar putina relaxare pentru separatisti, nu se incearca o separare a Ardealului de restul tarii, ci din contra, este o masura ce vrea sa reduca exodul romanilor din tara, o modalitate de a atrage fondurile europene mai usor.

Alianta vestului – pericol sau salvare pentru Romania?

Asadar asa cum spun si imnitiatorii, Alianta Vestului ( AVE ) este un for informal, care are de cand printre altele sa finalizeze mai repede Autostrada Transilvania. Deci nu va mai speriati si nu mai credeti nici separatistii si nici nationalistii exagerati – NU se va intampla nimic rau in Ardeal, care a fost si va fi mereu romanesc. NU, intentia celor patru primari este sa aiba mai multa putere economica, sa poata construi in cele patru orase mai multe decat le permite acum lega sa faca separat. De ce? Pentru ca azi Romania se misca prea incet!

Este Alianta Vestului un pericol pentru integritatea Romaniei? NU, nici nu are cum sa fie – dar poate fi un model pentru alte orase din restul tarii, nu neaparat din Ardeal, pentru o mai mare independenta financiara fata de guvern. In mod cert ca multe se pot realiza prin unirea celor patru orase din Ardeal: Arad, Oradea, Cluj si Timisoara. Cum portile sunt deschide, probabil ca in curand se vor alia si alte orase, poate ca puterea va deschide ochii si va intelege ca la un moment dat ne vom descurca si singuri, cu toata lenea sau lentoarea lor!

Alianta vestului

Alianta vestului – pericol sau salvare pentru Romania?