Lupta dusa de UDMR importiva statului si a romanilor continua, fara a intelege ca menirea partidelor politice nu este sa invrajbeasca natiunile intre ele ci sa le ajute sa convietuiasca in pace. Iata ca dupa ce multi primari au refuzat sa respecte hotararile judecatoresti prin care erau obligati sa scoata steagurile maghiare sau ale asa zisului “Tinut secuiesc” din sau de pe primarii, partidul maghiarilor a creat un fond de solidaritate care sa stranga bani pentru a se plati amenzile si evident pentru a incuraja neresepctarea hotararilor instantei.

UDMR instiga la nerespectarea legilor si a hotararilor judecatoresti

Asa se face ca Horvath Anna, vicepresedintele executiv al UDMR se ocupa cu stransul banilor pentru amenzile aplicate – insist asupra aspectului, pentru neresespectarea hotararilor judecatoresti! Deci ce ne spun liderii maghiari? Nu ne prea pasa de legile voastre, ok – platim dar nu respectam legile tarii, facem ce vrem si cum vrem noi. Ce ne spune actiunea UDMR-ului? Ca nu este vorba de actiuni izolate ale unor primari, ci de o miscare coordonata si sustinuta de la centru. Aici este si buba, pana la urma fiecare face ce crede, iar daca primarii aia se cred urmasii lui Attila – desi ala era hun nu maghiar, este treaba lor, dar cand vii ca partid sa instigi la nerespectarea legilor, eu zic ca e caz penal!

Cand vor invata in Harghota si Covasna sa traiasca cum o facem noi in Banat, nu stiu, dar se pare ca instigarile astea nu duc decat la mai multa dezbinare, ceea ce evident nu poate aduce nimic bun comunitatii, in intregime, nici macar uneia dintre parti – recte, maghiarilor, secuilor si altor comunitati din zona.

UDMR

UDMR instiga la nerespectarea legilor și a hotărârilor judecătorești