Firma din orasul nostru, Astra Vagoane Călători  este singura care a participat la licitatia desfasurata in Galati de Primaria municipiului pentru a cumpara tramvaie. Asa se face ca tramvaiul 100% romanesc ar putea merge in curand pe strazile de pe malului Dunarii din municipiul Galati. Chiar daca nu se stie inca daca va castiga licitatia cu un tramvai sub licenta Siemens sau cu cel proiectat si construit in intregime la Arad, unul dinte modele cu siguranta va pleca in sudul Moldovei.

Tramvaiele aradene pleaca la Galati

Cele 18 tramvaie ar trebui sa plece catre galati dupa data de 9 iulie – cand a avit loc licitatia – dar inca nu am aflat ce a facut primaria din Galati, a luat sau nu tramvaiele de la Astra. Pana acum firma din Arad a ofertat doar tramvaie sub licenta Siemens, la Cluj si Oradea, insa acum a decis sa merga si pe mana celor 100% romanesti. Sa speram ca in curand vor reusi sa vand in intraga tara, e pacat pentru ca sunt bune si ieftine, iar tara are nevoie de bani, nu de aruncat cu ei peste granita.

In toate cele trei cazuri, banii vor veni de la Uniunea Europeana – deci cele trei primarii au numai de castigat. Evident ca faptul ca Astra Arad a fost singurul ofertant la cele trei licitatii pune semne de intrebare, dar nu cred ca este loc de interpretari hazardate. Importat este ca deja s-a decis sa se cumpere tramvaie romanesti, daca ar face la fel si in alte cazuri, primariile ar cheltui banii mai eficient si am avea cu totii de castigat.

Tramvai Autentic Arad

Tramvaiele arădene pleacă la Galati