Medicina la noi e ceva ce nu are nici cap nici coada, pe de o parte daca nu iei examenul de rezidentiat nu e OK, pe de alta parte in Germania medicii romani care nu au luat examenul, sunt primiti cu bratele deschise. Iar la noi e criza de medici. Iar salariile sunt in crestere, dar nu se inggesuie nomeni. Nu mai zic ca avem si alte probleme, de exemplu RMN-ul este de obicei contra cost, te si intrebi de ce platesti asigurarile de sanate daca atunci cand ai nevoie nu ai sansa sa faci investigatiile?

Fara examen de rezidentiat la munca in Germania

Teoretic Romania este in criza de medici, doar ca nu prea facem nimic ca sa- tinem in tara. Pana acum erau platoti sub limita admisibila, acum ca au crescut salariile ne izbim de o alta problema: cei care nu iau rezidentiatul, sunt obligati sa plece din tara, caci la noi nu-i angajeaza nimeni. Sincer la noi sunt probleme in Arad, dar parca nici asa nu e ok.

Inainte sa incheiem pesimist articolul va dam si o veste buna: Samsung Health va ajuta sa fiti mai sanatosi – pe orice trelefon android. Aplicatia este gratuita si pe langa faptul ca numara pasii facuti zilnic – cu telefonul la voi, evident – acum va putea fi conectata cu “Symptom Checker” care va va analiza starea de sanatate si va averitza cand sunt probleme. Vom reveni cu detalii, caci se pare ca merita sa ne ocupam de sanatate, chiar daca o facem cu ajutorul telefonului mobil si nu cu medicul de familie!

Locuri de munca in Germania

Fara examen de rezidentiat la munca in Germania