Am ajuns si eu o data in viata sa locuiesc pentru o noapte la hotelul Marriott din Budapesta, invitat fiind de fiul meu care lucreaza la Emirates Airlines, Dubai. Prima surpriza, nu prea ai unde sa parchezi sa mergi la receptie, iar cand intrebi de parcarea hotelului, nici nu-i scumpa – 800 de FT pe ora, adica aproape 3 EURO! O zi te cam ustura la buzunar, peste 70 de euro, cand camera e doar 300 pe zi [ 2 persoane cam 92.000 de FT. ]. Evident ca noi am stat gratis, pentru ca stewardul sta singur in camera!

O noapte la hotel Marriott in Budapesta

Am mai vizitat eu Budapesta, mai ales ca am o casa in Ungaria, langa Arad – pe care vreau sa o vand.  De data asta am vizitat doar monumentul de pe malul Dunarii, am tras cu arcul si am mancat langosi cu branza. Revenind la hotel, o apa minerala plata in camera costa 1000 de FT, peste 3 euro, dar mam gandesc ca asta nu-i o problema pentru cei ce-si permit sa locuiasca la Merriott.

Un steward primeste cam 15.000 de FT pentru diurna, ca sa aiba ce cheltui in cele 24 de ore de sedere in Budapesta, putin as zice eu avand in vedere ca fara sa se distreze, baiatul i-a cheltuit cam pe toti. Camera nu mi s-a parut cine stie ce, avea WiFi dar cu plata, lumina de la lampile de pe pereti nu mergea, iar ceea ce mi s-a parut revoltator, este faptul ca pe faleza, in fata hotelului era adapostul unor homeless, adica un contrast intre bogati si saraci, la nici 100 de metri distanta. De parcat, am parcat la o parcare subterana, 6000 de FT pe o zi – adica cam 20 de euro! In rest cam aceleasi impresii ca si in restul vizitelor in capitala Ungariei, scump dar plin de turisti. Trasul cu arcul – 5 sageti – costa 900 de FT, de obicei nu are restul, asa ca primesti o sageata de 100 FT, adica la reducere!

Marriott Budapesta

O noapte la hotel Marriott in Budapesta