Singurul turneu internațional de tenis senioare din Transilvania și Banat, Trofeul „Ilie Năstase”, va debuta la finele acestei săptămâni, cu meciurile de pe tabloul de calificări. Jucătoare din peste 20 de țări vor participa la competiția cu premii în valoare de 15.000 de dolari, din Circuitul ITF, prefațată în cadrul unei conferințe de presă de către Anela Freer (directorul turneului) și Adrian Iva (președintele Fundației Alber).

„Cum nu am găsit sprijin la autoritățile locale, Centrul Cultural Județean Arad exlcuzând evenimentul din calendar, iar apoi refuzând finanțarea lui pe bază de proiect, am apelat la Fundația Alber, care mi-a acordat tot sprijinul”, a spus Anela Freer (preșdinte CS TenisFan Arad), care a menționat și aportul substanțial al Federației Române de Tenis la organizarea întrecerii. De la an la an acest turneu a fost pus tot mai serios sub semnul întrebării datorită problemelor financiare, organizatorii au mai bifat și anul acesta acest turneu, oferind iubitorilor de sport din orașul nostru o competiție de calitate.

Andreea Mitu, printre favorite

Vedetele turneului din acest an par a fi câteva jucătoare din România: Andreea Mitu (nu de mult jucătoare în Top 100 mondial, care se află la al patrulea turneu după ce recent a născut – campioană la Trofeul Ilie Năstase 2011, în proba de dublu, alături de Diana Enache; recent campioană la BRD Bucharest Open, în proba de dublu, împreună cu Irina Begu), Georgia Crăciun sau Ioana Roșca.

Favorita principală este Elena Cadar (locul 622 WTA), urmată de japoneza S. Takamura (626), G. Crăciun (650), I. Roșca (674), C. Ene (714), bosniaca N. Berberovic (769), G. Duca (802) și A. Mitu (812).

„Educație prin sport”

„Misiunea fundației este să îmbunățească calitatea vieții din comunitățile în care dezvoltatorul are propietăți imobiliare. Sprijinim copiii și tinerii, prin educație, acest turneu reușind să facă educație prin sport”, a spus, la rândul lui, Adrian Iva, președintele Fundației Alber.

Luptă mare în calificări
Spre deosebire de alţi ani, la ediţia din 2018, nu mai puţin de 60 de jucătoare au rămas în afara tablourilor de concurs (32 principal; 64 de calificări), la momentul încheierii retragerilor, astfel că a fost o oarecare „bătaie” pe wild-card-urile din calificări, ce au fost acordate unor tenismene din: România, Serbia și Bosnia-Herțegovina. Calificările vor debuta sâmbătă dimineața, la baza Activ Club, meciurile decisive pentru pătrunderea pe tabloul principal având loc luni, 6 august.

Andreea Mitu

Andreea Mitu vine la Arad cu gandul la castigarea turneului

Editor: Cosmin Sorin Gherman