Nu stiu daca ati auzit, dar Ciugud din judetul Alba este satul din Romania care rivalizeaza cu unul din Elvetia sau Austria. Doar ca aici desi totul s-a facut pe fonduri europene, de la camalizare, asfaltare, apa curenta si gaze, iar somajul este zero – o casa in Ciugud este cam scumpa – nu gasesti decat darapanaturi la sub 50.000 de euro, mai ca zici ca esti in nu stiu ce zona zero a nu stiu carui mare oras european! Asa o fi, ai teren de golf in sat, inca unul foarte modern, dar WiFi-ul gratuit nu justifica preturile la case si terenuri din zona – parerea mea! Mai bine imi cumpar o casa in Ungaria, e mai ieftin!

Cat costa o casa in Ciugud – judetul Alba

Daca vrei o casa mai rasarita in Cigud ar trebui sa scoti din buzunar peste 70.000 de euro, nu zic ca nu merita – daca as avea internet la cel putin 150 Mb/s cred ca ar fi ok. Mai conteaza si ce lagaturi ai pe sosea de la Cigud pana unde ai nevoie sa mergi, de exemplu la alba Iulia. In fine, nu zic ca nu merita satul asta Ciugud laudat, dar nici chiar asa, sa zici ca esti in Elvetia, ca nu prea esti. Mai ales ca trec mai des pron Sebes si cam stiu ce gasesti prin zona. E ok, este la ani distanta de alte sate din Romania, dar sa zic asa – un sat ca oricare altul din podisul Transilvaniei, iar eu prefer de exemplu – muntele!

Comuna Ciugud are putin peste 3.000 de locuitori, iar satul Ciugud care este si resedinta comunei doar 500. Mai sunt ceva sate – Drâmbar, Hăpria, Limba, Șeușa și Teleac. Nu stiu ce sa zic de ele, or fi mai rasarite decat alte sate, dar sincer nu ma grabesc sa ma mut acolo in Ciugud! Nu la cat costa o casa cu ceva teren – sub 1000 mp as vrea!

Cat costa o casa in Ciugud - juetul Alba

Cat costa o casa in Ciugud – judetul Alba