Prin 1992 am vazut cu ochii mei cum se musamalizeaza un accident fara victime cu un tractor condus de un minor prin sat. Mai pe scurt, un minor fara permis ce conducea zilnic tractorul tatalui, prin sat – a ajuns in sant. Musamalizat probabil pentru ca se stia ca peste ani va fi data o lege – nu mai este ilegal sa te plimbi cu tractorul fara permis pe sosele.

Cu tractorul pe sosea prin Romania – o noua lege auto in favoarea infractorului

ÎCCJ ( Inalta Curte de Casatie si Justitie ) – adica instanta suprema in Romaia a decis ca nu este nicio infractiune conducerea unui tractor neinregistrat chiar si daca nu ai permis de conducere! Explicatia halucinanta este ca autovehicul nu include si tractorul. Crede cineva ca e ok? Deci poti sa te plimbi cu tractorul pe unde vrei, intr-o tara unde cu scuterul nu mai merge sa conduci dupa ureche. Asta-i legea!

Mai exista cai de atac? Dupa stiinta mea NU, dar poate ca se schimba ceva, se da o lege speciala, nu cred ca se poate ramane in situatia data. Nu cunosc raspunsul al intrebare: vechea lege era gresit facuta si trebuie amendata, sau cei de la ICCJ au cam dat liber la plimbatul pe drumurile publice fara parmis. Culmea ca desi sunt sofer nu stiu daca exista sau nu categorie pentru tractor. Am auzit ca ar exista totusi categoria Tr. dar se poate conduce tractorul si cu categoria B sau C.

Fara permis cu tracorul

Cu tractorul pe sosea prin Romania – o noua lege auto in favoarea infractorului