Atunci cand inchiriezi o garsoniera sau un apartament si nu faci contract la finante, risti indiferent ca esti proprietar sau chirias. Problema se pune atunci cand se termina “colaborarea”, proprietarul ar vrea sa i se plateasca ce s-a stricat prin casa, iar cel care pleaca ar vrea garantia inapoi. Nu putine au fost cazurile in care proprietarul a sechestrat lucruri personale si politia voia martori, dar de unde sa iei pe cineva care sa jure ca a vazut lucrul la tine in casa acum doua zile?

Cum ne aparam daca inchiriem fara contract de inchiriere la Finante?

Nu de multe ori am vazut cazuri in care de obicei chiriasul a ramas ori fara garantia platita ori fara o parte din lucruri la plecarea din chirie, asa ca am sa va dau un sfat simplu, prin care scapati de astfel de neplaceri. Un simplu contract de mana, in doua exemplare si daca se poate si semnat de doi martori, daca nu filmat cu telefonul mobil in timp ce scrie si semneaza contractul. Evident ca in afar ade faptul unui litigiu nu-ti serveste la nimic, dar asa ai scapat de probleme, si tu ca proprietar al garsonierei sau apartamentului, dar si ca simplu chirias fara contract.

Tineti cont ca atunci cand platesti garantia este o aparare pentru proprietar ca-si va acoperi cheltuielile pe ultima luna, nu ca suma pe care o iei in cazul in care pleaca sau se razgandeste. Pot aparea situatii diverse, gem casatorie, scaderea veniturilor sau mutarea in alt oras. Parca nu ar fi corect sa patesti si tu la fel la locul de munca, sa-ti ia patronul salariul pentru ca … iar aici motive se gasesc cu sutele, nu-i asa?

Inchirieri garsoniere

Cum ne aparam daca inchiriem fara contract