Am mai scris la sectiunea de turism in Arad despre faptul ca noi romanii nu ne vizitam tara, in schimb am vrea sa mergem sa vizitam lumea. Cati dintre voi stiu ca in Muntii Apuseni se gaseste al doilea ghetar subterean ca marime din lume? DA, in Pestera Scarisoara se gaseste un ghetar vesnic, cel mai mare din Romania si pe locul doi in lume, dupa cel din Slovacia. Ati fost macar odata sa-l vedeti? Pacat, este timpul sa faceti o excursie pana in rezervatia Apusenilor, aveti ce vedea.

Pestera Scarisoara si cel mai mare ghetar subteran din Romania

Ghetarul de la Scarisoara este unul dintre cele mai vechi din Europa, avand peste 4.000 de ani. A fost descoperit la inceputul secolului al XIX-lea, sau cel putin atunci a fost mentionat pentru prima data. Daca vreti sa ajungeti de la Arad la Pestera Scarisoara aveti de parcurs doar 196 de kilometri, deci in maxim trei ore ati ajuns in Parcul National Apuseni. O veste buma, se poate ajunge cu masina personala, deci nu trebuie neaparat sa va inscrieti intr-o excursie!

Intrarea in pestera este impresionanta, am mai vazut pesteri in Romania ba chiar in Spania, dar asta m-a impresionat cu adevarat. Sper sa va placa si voua, nu am sa va spun mai multe, decat am sa va rog sa postati si voi poze din excursiile facute in Muntii Apuseni. Dar daca aveti impresii si din partile noastre, nu ezitati sa ne spuneti despre locuri pitoresti din judetul Arad.

Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara si cel mai mare ghetar subteran din Romania