Minunile de pe teritoriul Romaniei nu inceteaza sa fascineze mii de turisti an de an, iar cei care au fost la Geoagiu-Bai cu siguranta trebuie sa fi mers sa vada si Băile Romane, care dateaza de aproape 2000 de ani, cunoscute in antichitate sub denumirea de “Thermae Germisara“. La fel de spectaculoasa este si cascada de aici, iar o plimbare prin rezervatia naturala Geoagiu o sa va relaxeze cu siguranta. Deci, nu va luati dupa ghidurile turistice, mergeti si vizitati termele romane, macar odata in viata!

Băile Romane de la Geoagiu-Bai, judetul Hunedoara – o minune antica dar moderna

Anul trecut am decis sa mergem cu intreaga familie la Geoagiu-Bai in judetul Hunedoara, pentru ca este pe traseul nostru obisnuit de concediu, intre Bucuresti si Arad, unde avem o casa de vacanta ( de fapt e in Ungaria, la granita cu Romania ). Daca statiunea  Geoagiu-Bai este prezenta inclusiv pe ghidurile turistice, avand oferte de tratament balenar, despre baile romane nu se zice niciun cuvant.

Am purces pe jos catre Baile termale romane dupa ce un localnic mai vorbareat ne-a spus ca merita vizitate, nu am prea gasit indicatoare dar am nimerit destul de usor. Iar daca ajungeti acolo, evident ca nu trebuie sa omiteti de pe lista de obiective de vizitat nici castrul roman, pentru ca e la o azvarlitura de bat. In rest nu prea sunt multe de zis, nu se ocupa nimeni de turisti, fiecare face ce vrea. Am vazut chiar persoane care se scaldau in baia romana, fara sa stie daca este sau nu este voie. Un mic videoclip facut de TVRi poate fi vazut aici.

Băile Romane de la Geoagiu-Bai

Băile Romane de la Geoagiu-Bai, judetul Hunedoara – o minune antica dar moderna