Spre rusinea mea, desi am rude la Sânmihaiu German in judetul Timis, nu am fost niciodata, acum cand acestea au trecut de partea celor drepti, am decis sa merg sa vizitez satul unde asa cum va da de banuit numele, sunt mai mult germani decat romani. Din cei aproximativ 865 de locuitori ( observam o crestere demografica fata de 2002, cand aici erau doar 733 de suflete ), cea mai mar eparte sunt etnici romani, germani fiind doar 50 si 14 maghiari.

O vizita cu masina la Sânmihaiu German, judetul Timis

Daca in 1941 erau aici 1.040 nemti, 8 romani si exact ca si azi, 14 maghiari, ati vazut ca cei ce au dat numele satului au plecat deja in Germania. Dar aici avem un strand termal, asa ca precis azi o sa facem o baie, macar asa ca sa nu zicem ca am facut peste 100 de kilometri degeaba. Speranta mea este sa gasesc totusi daca nu rude, prieteni ale acestora, poate or fi la fel ca cei din Bucovina, primitori si bucurosi de oasepeti.

Ca sa nu uit, am inteles ca cei de la  Astra Rail din Arad cauta personal, oferind salarii de la 1700 de lei si pana la 2.400 – instruire gratis, dar nu gasesc oameni, poate o fi o oportunitate pentru fata mea, cine stie!

Revenind la vizita mea la Sânmihaiu German, sper sa fie placuta – ma uit la poza de mai jos si ma gandesc, sigur nu raman cu masina intr-o mare baltoaca? Asa o fi satul, sau o exista un drum asfaltat pana la strandul termal din Sânmihaiu German? Intrebari la car esper sa gasesc raspunsul azi, sau poate maine – dupa ce-l vaccinez pe Ridiche, micutul meu catel primit cadou de la vecini.

Sânmihaiu German

O vizita cu masina la Sânmihaiu German, judetul Timis