De ceva vreme ma gandesc sa infiintez un PFA in Romania pe langa firma din Germania, pentru ca la sume mici chiar nu este rentabil sa emiti o factura UE pentru un serviciu oferit unei alte firme sau PFA din tara. Lasand la o parte taxele de infiintare ale unui PFA, actele necersare pentru intregistrarea la Registrul Comerţului a unei Persoane fizice autorizate, nu stiu cat este de rentabil sa faci asa ceva la venituri c enu depasesc 1200 lei lunar. Practic tie ti-ar prinde bine bani astia, doar ca pe langa imozitul de 16% pe venit, mai ai de dat si alte taxe la bugetul de stat, ramanand intr-un final cu jumatate din suma, adica doar 775 de lei.

Acte necesare infiintare PFA in Arad

Pentru a infiinta un PFA ai nevoie de urmatoarele acte: copie după cartea de identitate, contract de închiriere sau comodat pentru sediul unde desfasori activitatea, declaraţie pe propria răspundere si documentele care atestă pregătirea profesională. Asta este tot, nu e nevoie sa mergi pe la avocati sau alti intermediari, decat daca nu ai chef sa alergi tu si vrei sa platesti pentru asta. Important: completati la timp Formularul 020 si Formularul 221, tineti evidenta veniturilor si cheltuielilor la zi, pentru a nu avea surprize sau a primi amenzi usturatoare!

Cand va inregistrati aveti grija ce cod CAEN folositi, sa fie cat mai apropiat de cel destinat activitatii PFA-ului infiintat. Din experienta mea de peste 20 de ani va zic ca nu e un capat de tara daca ati ales un pic mai la stanga sau la dreapta fata de ceea ce ar fi trebuit, pentru simplul fapt ca nici legea nu e chiar exacta. Important este sa nu treceti productie in loc de servicii, nu mai zic de tipul activitatii. Studiati codurile CAEN, mai intrebati inainte de a depune actele, in rest spor la bani!

infiintare PFA

Acte necesare infiintare PFA in Arad