Au trecut 144 de ani de cand eroul Ardealului Avram Iancu s-a stins, iata ca in sfarsit acesta a devenit oficial Erou al Natiunii Romane. Totusi daca va vine sa credeti la vot au fost 4 impotriva si 10 abtineri in camera Deputatilor. Trecand peste neintelegerile de fond, pentru ca presedintele Klaus Iohannis a dorit sa fie el cel care promulga legea, dar parlamentarii au vrut sa-si asume ei responsabiltatea si a ramas asa.

Avram Iancu este oficial Erou al Natiunii Romane incepand din acest an

Daca Horea si Avram Iancu ar fi cinstiti in Romaina asa cum sunt ei de sute de ani apreciati de romanii din Ardeal, poate eram acum printre fruntasii Europei, iar cu Pintea avem deja panoplia de eroi ai Ardealului. Fara a face apologia trecutului, este clar ca in Ardeal s-a luptat cu adevarat pentru romanism si pentru un trai mai bun. Acum cand se spune ca ei sunt “frucea”, cred ca de fapt se refera la trecutul acestei natii, ce-si duce traiul pe taramul de milenii al dacilor.

Ca o recunoastere a trecutului milenar al romanilor, Avram Iancu se odihneste la umbra Gorunului lui Horea la Tebea. Pentru cei ce vor sa simta din cand in cand romaneste le recomand putin amuzica populara cu Veta Biris, Sava Negrean Brudascu , Ioan Bocsa si Nicolae Furdui Iancu. Asta ca sa va mai amintiti de trecut si sa meditat la viitor. Iar daca aveti putere, incercati si cateva din melodiile de la Cenaclul Flacara, stiu ca au trecut ani multi de cand nimeni nu le mai ofera prietenilor, dar cred ca e timpul sa ne reamintim cine a fost Avram Iancu pentru noi romanii!

Avram Iancu

Avram Iancu este oficial Erou al Natiunii Romane incepand din acest an