Recent nepoata mea a fost diagnosticata cu Tulburarea de Personalitate Borderline ( TPB ), o boala foarte grava, poate cea mai grava din spectrul tulburarilor de personalitate. Aceasta se datoreaza faptului ca cei cu TPB au tendinta de a face rau atat celor din jur cat si lor personal. De aceea am decis sa incercam sa acordam ajutor copiilor si parintilor care se confrunta cu Tulburarea de Personalitate Borderline, oferind un cadru linistit pentru acestia, consiliere psihologica GRATUITA prin intermediul Fundatiei Estuar, care din pacate nu are un sediu si in Arad.

Ajutor pentru cei cu Tulburarea de Personalitate Borderline

Avand in vedere specificul celor ce sufera de “Tulburarea de Personalitate Borderline” tratamentul este foarte dificil. Nu ma refer la partea medicamentoasa, ci la modul in care trebuie sa ne comportam in familie cu acesti bolnavi. De aceea am si decis sa oferim acest suport gratuit, la casa noastra din Ungaria, o miniferma de 2000 m².

Personalitatea de tip borderline se simte neinteleasa, maltratata sau victima. Ea atribuie celorlalti sau factorilor externi, propriile esecuri sau deficiente personale, neasumandu-si responsabilitatea pentru conduita sa, pentru alegerile pe care le face in viata.

Pana in prezent nu s-au determinat cauzele apritiei acestei boli, o parte dintre specialisti considerand ca are legaturi cu mostenirea genetica, anumite manifestari putand fi observatre de timpuriu, doar ca de obicei parintii considera ca este un comportamnet putin mai deosebit. Ceea ce este cert, crizele incep sa apara din cauza unor evenimente car ele declanseaza, apoi boala se agraveaza pe baza dezechilibrului psihic aparut.

Instabilitatea afectiva are drept cauza reactivitatea dispozitiei (disforie episodica intensa, iritabilitate sau anxietate). Aceste episoade dureaza  de regula cateva ore si numai rareori mai mult de cateva zile.

Va reamintim ca am deschis chiar azi si o pagina pe FaceBook pentru a ajuta pe cei interesati, vom deschide si un grup de discutii. Deci suntem pe drumul cel bun.

Tulburarea de Personalitate Borderline

Ajutor pentru Tulburarea de Personalitate Borderline