Românii fără venituri sunt obligaţi să se înregistreze la Fisc si sa plateasca asigurarea la CAS pe un an, dar iata ca de curand cineva a patit ceva la care desi autoritatile s-au gandit, au zis ca un ban in plus la buget de la un om sarac nu strica. Este vorba de cei ce se angajeaza dupa ce au achitat in avans niste servicii de care nu au beneficiat – pe perioada din urma, iar pentru cea de la data angajarii se vor inregistra doua plati. Mai mult decat convenabil pentru cei ce iau mii de euro lunar din bugetul statului ca sa faca legi pemtru oamnei, nu pentru ei. Evident ca asta nu se poate, cel putin la guvernul PSD ( sau tehnocrat a lui Ciolos ).

Românii fără venituri sun obligaţi să se înregistreze la Fisc si sa plateasca la CAS

Recent un tanar din Romania s-a mutat din judetul Constanta in Arad, a gasit o garsoniera cu chirie si a inceput sa caute de munca, asa cum ar face oricare cetatean cinstit al acestei tarisoare. Doar ca in perioada februarie – iunie evident ca nu i-a mai platit nimeni asigurarile de sanatate, iar medicul i-a recomandat un RMN. Vazand cat costa a decis sa-si plateasca singur asigurarea, doar ca evident nu se putea decat la Constanta. De ce nu poti face nimic online, la trezorerie, sau mai stiu eu cum? Asa-i birocratul roman!

Deci revenind la situatia constanteanului nostru mutat in vestul tarii, in Arad, obligat sa plece la Constanta cu masina – da, poate mergea si cu trenul, de ce nu – cheltuie pe drum ( 814 km x 2 = 1628 km – adica cam 7 milionane pe benzina ) si plateste spre stupoarea sa pe un an nintreg, adica in avans pana la 31 decembrie, incusiv ianuarie 2016 care era deja achitat de fostul angajator ). OK, zic cei de la CNAS ca va primi banii inapoi, adica nu i se vor mai retine din salariu – o mare minciuna! Acum omul in loc de 700 de lei pe RMN, facut pe loc caci e cu banii jos, sta la coada cateva luni sa faca acel blestemat de RMN, a platit deja 900 de lei pe asigurare, deci in total 1600 de lei, ca sa ce? Ca sa nu riste sa se imbolnaveasca mai grav, pana la angajare! Plateste cineva pentru aberatia asta? Evident ca nu, dar ma intreb cat o avea salariu seful ANAF Arad? Asa ca sa nu murim fara sa stim cat e platit ala de ne ia banii aiurea!

ANAF Arad

Românii fără venituri sun obligaţi să se înregistreze la Fisc si sa plateasca la CAS