Va povesteam ca acum o saptaman am incercat sa apelez la serviciile clinicii  Medlife Genesys din Aard, a fost cea mai neplacuta experienta din viata mea, mai ales ca discutam de servicii medicale platite. Asa am ajuns sa aflu despre Fundatia Estuar, al carui centru din Cluj Napoca este cel mai apropiat de noi. Da, este o distanta de 500 de kilometri, 5 ore de mers cu masina dus si tot atatea intors, dar dupa ce am ajuns acolo si am vazut ce inseamna servicii de calitate oferite gratuit celor cu probleme psihice, nu pot sa spun decat  doua cuvinte: “Jos Palaria”!

Fundatia Estuar, pacat ca nu o avem si in Arad si ca primim servicii de la “hoti”

Fundatia EstuarDa, estre adevarat ca poate titlul suna putin cam dur, dar dupa ce platesti doua consulatii din care nu intelegi nimic, cand tu esti tratat ca un sclav, datornic al clinicii, parca termenul pare mai degraba bland. Dar sa-i lasam pe cei de la Medlife Arad si sa ne concentram pe serviciile oferite de fundatia Estuar, servicii de calitate si sublinez, GRATUITE!

Dupa un drum de cinci ore am ajuns de la Mezőkovácsháza la Cluj Napoca, am mers la Fundatia Estuar si am avut parte de prima sedinta de terapie cu unul dintre medicii voluntari de acolo.Am fost primiti atat de catre psihiatru cat si de catre psiholog. Dupa trei ore de discutii am iesit cu inima impacata, cu problemele rezolvate si un plan de actiune pe minim un an. Ce lipeseste pentru romanii stabiliti in strainatate? Poate discutiile pe WhatUp sau Skype. In rest nu am decat de acordat nota 10 pentru servicii, mod de abordare al pacientilor, etc.

Asa cum ziceam, pacat ca nu exista Fundatia Estuar si in Arad, ar fi mare nevoie de ei, mai ales ca ce gasesti la stat sau particulari e cam “goana dupa aur”, evident aurul fiind banii nostri.