Cat face trenul de la Constanta la Arad? Raspunsul impegatului este: 19 ore! Intelegi cumva cum sta treaba? Cred ca cei 814 kilometri facuti cu masina nu au cum sa ajunga la 19 ore de mers, dar sa faci 27 de ore cum este? Mai mult de o zi cu trenul de la Constanta la Arad, imposibil de crezut, dar adevarat! Cel mai anevoios drum facut de mine cu trenul pe vremea lui “Ceasca” a fost de la Bucuresti la Timisoara, am facut mai mult de 8 ore, acum mi se pare ca a fost mai ceva decat cu avionul, nici prin vis nu ma gandeam ca poti merge in Romania 27 de ore cu trenul.

27 de ore de la Constanta la Arad cu trenul, mai mult de o zi de epuizare pe drum

Trenurile de pe litoral ce merg in Ardeal au avut intarzieri de la 300 de minute la 500, asa se face ca cei ce voiau sa ajunga de la mare la Arad, Timisoara sau Satu Mare au mers mai mult de o zi cu trenul. Despagubiri, ceva? Aiurea, traim in Romania si asta ne consuma tot timpul, nu-i asa? Tin minte ca faceam naveta de la Ploiesti la Bucuresti in timpul studentiei, mergeam cu acceleratele si rapidele de dimineata – daca aveau 10 sau 20 de minute intarziere turbam. Se intampla, nu aveai ce-i face, dar ajungeam in 99% din cazuri la timp la facultate. Era vorba de 30 de minute de mers, azi insa asa ceva pare un vis sau un film SF.

Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR, vine cu explicații: „Pasagerii care călătoreau la vagoanele de dormit au primit apă de la însoţitorii de vagon”.

Ati inteles? Apa de baut, asta au primit pentru un program de munca de 8 ore pierdut pe drum! Adica “papa mai romane niste apa“, sa-ti treaca de foame!

Cu trenul de la Arad la Constanta

27 de ore de la Constanta la Arad cu trenul, mai mult de o zi de epuizare pe drum