Spuneti cinstit, nu ati avut mereu impresia ca platiti cam scump gazul si energia electrica in ultimii ani? Este si parerea celor ce au facut un control la cele doua firme ce detin “monopolul” la distributia de gaz si energie elecgtrica in Romania, adica ENEL si EON. Cine a facut controlul la cele doua firme? Curtea de conturi, evident. Ce a descoperit? Ca in ultimii 10 ani romanii au platit mai scump decat trebuia gazul si energia. Cum se va remedia treaba asta? O sa primim banii inapoi? Hai sa fim seriosi, probabil ca vor fi amendati cu 10% din cat au “ciugulit” in plus, nu-i asa?

ENEL si EON au umflat facurile la gaz si energie electrica in ultimii 10 ani

Dupa ce am privatizat cele doua companii de distributie a energiei si gazului, Ministerul Energiei ar fi trebuit sa se asigure ca facturile noastre vor fi mai mici cu cel putin 15% in perioada 2005 – 2008, doar ca cine era sa faca munca asta? Asadar in loc sa platim mai putin, noi platim mai mult, cu exceptia catorva ieftiniri fie din cauza scaderii pretului la petrol pe plan mondial, fie dupa ce s-a reglementat TVA-ul in Romania.

Daca este sa ne luam dupa stirile publicate pe site-uri,le de specialitate se pare ca am avut facturi si de 17 ori mai mari decat ar fi trebuit! Da, nu 17% ci de 17 ori mai mari! Iar asta inclusiv la apa, nu doar l agaz si energie electrica. Jaf la drumul mare, platit evident de cei cu buzunarele goale, dar cine sa faca dreptate si cui sa-i pese? Vin alegerile, iar promisiuni si la final aflam ca Romania a luat locul Bulgariei, adica am cucerit ultimul loc din Uniunea Europeana la nivelul de trai! Tot inainte, ca inainte era mai bine, nu-i asa?

Energia si gazul in Arad

ENEL si EON au umflat facurile la gaz si energie electrica in ultimii 10 ani