De cate ori nu ne-am trezit ca numele nostru apare pe FaceBook si chiar mai mult, sunt furate chiar datele personale, cum ar fi numarul de telefon, adresa sau chiar poze cu actele noastre de identitate. In SUA acest lucru se rezolva mai usor, in Romania din pacate daca mergi la politie iti rad in nas, sau chiar te cheama la “iterogatoriu” pana te plictisesti. Ce poti face? Cum zicam in SUA poti raporta asta la poitie, in Romania esti sfatuit sa mergi la un avocat ( asta s-a intamplat la Parchet  – dupa ce in prealabil te-ai dus la politie sa raportezi furtul de identitate )

Furtul de identitate pe FaceBook – cum se poate rezolva

Clasicul mod de abordare este sa raportezi acel raport catre FaceBook prin care ceri stergerea contului, ca fiind furt de identitate, trebuie sa trimiti o copie dupa un act de identitate ( acoperiti datele personale gen CNP, etc. ). Daca partea sta sa zicem ca o rezolvi cu ajutorul catorva prieteni, care vor raporta si ei profilul FaceBook, ce faci cu partea juridica, in cazul in care ti-a fost lezata demnitatea.

Principala problema este depistarea impostorului sau rauvoitorului. Aici ar trebui sa intre in scena organele competente, care pot depista IP-uri, conturi, locatii, etc. Am vazut amenzi date pentru postari pe FaceBook, insa despre acest caz discutat de noi s-a discutat mai putin. Ba mai mult, anumite persoane cred ca este si indreptatit cel ce a furat identitatea persoanei, daca are motive sa o faca. FALS, nimic nu te poate indreptati sa furi identitataea cuiva, chiar si pe FaceBook. Nu zic aici doar de nume, care poate nu est eunic, dar cand este asociat cu o poza personala, telefon sau adresa, este deja clar!

Furtul de identitate pe FaceBook